Slapende tegoeden op bankrekeningen

25 juli 2013 Slapende tegoeden op bankrekeningen

Slapende tegoeden kunnen zowel rekeningen, verzekerings-overeenkomsten als kluizen omvatten. Een rekening wordt als slapend beschouwd als er gedurende minstens 5 jaar geen verrichting meer gebeurd is op de rekening en er ondertussen ook geen contact meer geweest is tussen de houder van de rekening en de financiële instelling. Er is wel een belangrijke uitzondering. Bent u bij dezelfde instelling houder van verschillende rekeningen, dan wordt geen enkele rekening als slapend beschouwd indien er voor één of meerdere van uw rekeningen tijdens de laatste 5 jaar een tussenkomst geweest is.

U kunt slapende tegoeden op twee manieren zoeken:

  • U kan online zelf zoeken via de beveiligde site MyMinfin.
    Online kan u uitsluitend zoeken met uw elektronische identiteitskaart of token. Wanneer u aangemeld bent klikt u vervolgens op ‘Vermogen’ en dan op ‘Slapende tegoeden’.
  • U kan ook een formulier downloaden van de site www.slapenderekeningen.be. Dit ingevuld formulier kan verstuurd worden naar de Dienst Slapende rekeningen van de Depositokas.

 

Financiële instellingen en verzekeringsondernemingen moeten verplicht op zoek gaan naar hun ‘slapende klanten’ en zullen een brief sturen naar het laatst gekende adres. Volgt er geen reactie, dan worden na maximum 1 jaar de slapende tegoeden overgemaakt aan de Deposito-en Consignatiekas.

Blijf regelmatig de online Registers Slapende tegoeden doorzoeken. Het is immers niet omdat u vandaag zoekt, dat er volgende week of volgend jaar geen slapende tegoeden kunnen opduiken op uw naam. Om die reden is het aan te raden om online te zoeken via MyMinfin.

Meer informatie vindt u op de website: www.slapenderekeningen.be