Dagvergoedingen voor buitenlandse reizen eveneens aangepast

07 november 2017 Dagvergoedingen voor buitenlandse reizen eveneens aangepast

Naast aanpassingen in de binnenlandse dagvergoedingen (zie hier), zijn op 1 oktober ook de forfaitaire vergoedingen voor buitenlandse zakenreizen weer aangepast.

Buitenlandse reisvergoedingen

Gaat u voor zaken naar het buitenland, dan kunt u per dag een forfaitaire reisvergoeding opnemen uit uw vennootschap of toekennen aan uw werknemer. Deze reisvergoeding dekt dan in principe allerlei kleine uitgaven zoals restaurantkosten, het plaatselijk vervoer, enz. Voor deze uitgaven hoeft u dus geen bonnetjes of facturen bij te houden.

Reiskosten apart

Voor hotelrekeningen en reiskosten, zoals een trein-of vliegticket, geldt dit forfait niet. Deze kosten zijn dus, naast de forfaitaire reisvergoeding, nog bijkomend aftrekbaar als beroepskosten, indien zij bewezen kunnen worden.

Op 1 oktober zijn, in tegenstelling tot andere jaren, de vergoedingen voor bijna alle landen aangepast. Het is dus belangrijk om deze forfaits zeker te controleren, voordat men ze toekent, zeker gezien de verlagingen voor bepaalde landen. Zo zijn voor zakenreizen naar Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk de forfaits zelfs verlaagd.